Na een vrije richting van de lerarenopleiding geschiedenis, reizen door Australië, diverse administratieve banen bij de meest uiteenlopende bedrijven en culturele instellingen ben ik terug bij waar ik vroeger het meest plezier in had. Bewegen! Zoals dat vroeger turnen was is dat nu yoga en het geven van stoelmassage.

Mijn uitgangspunt is dat hoe fitter ik zelf ben des te meer ik een ander te brengen heb. Daarom beoefen ik yoga om zelf “open” en “stromend” te blijven. Het leert me ook steeds nieuwe dingen over het lichaam die me weer van pas komen in het werken met anderen. Het is leuk om te zien hoe het bijdraagt aan het welzijn van de ander en aan het grotere geheel. Daar krijg ik energie van. 

Bij mijn massage werk ik intuïtief en gebruik technieken uit verschillende disciplines waaronder de Zweedse klassieke massage, Shiatsu drukpuntmassage en polariteitsmassage. De nadruk ligt op het lichaam terug te laten komen in zijn oorspronkelijke staat, een ontspannen staat waarin het zelfherstellend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen. 

Opleiding en training

  • Geschiedenis – Cultuur en Communicatie – Educatieve faculteit Amsterdam (2000 diploma)
  • Sportmassage – workshop Fysicas, Zoetermeer (2012)
  • Allround Masseur – jaartraining klassieke massage, polariteitsmassage, stoelmassage, medische basiskennis en meridiaan leer, Massage in Beweging, Alphen a/d Rijn (2013)
  • Stoelmassage Professional – workshop Esoterra, Bunnik (2013)
  • Vijf elementen Polariteitsmassage – Balans en Reflectie, Delft (2014)
  • Shiatsu – beroepsopleiding Iokai shiatsu, Delft (2014-2016)
  • Shiatsu stoelmassage – training, Helder Werk, Delft (2016)
  • Gevoelsbewust bewegen training bij Denise Bloemen en Inge Maassen, Den Haag (2017)
  • Tao yin lessen bij Inge Maassen, Den Haag (2017-2018)
  • Do-In Yoga basic teacher – Do-In yoga school, Den Haag (2020-2021)