Stoelmassage op de werkplek

Vaak voelen medewerkers zich gewaardeerd als hun baas laat zien dat hij betrokken bij hen is door het aanbieden van stoelmassage. Dit komt de algehele gezondheid van de medewerker, de werksfeer en uiteindelijk ook het bedrijfsresultaat ten goede.

De stoelmassage is laagdrempelig, men neemt plaats op een speciaal daarvoor ontworpen stoel en kan de kleding aanhouden. Hierdoor is de stoelmassage prima geschikt op de werkvloer. Nodig is een ruimte waar ongeveer 2×3 m beschikbaar is en waar de medewerker even rustig kan zitten. Het kost slechts 20 minuten en de medewerker kan daarna weer fris aan het werk. De stoelmassage is een drukpuntmassage (shiatsu) aangevuld met een aantal klassieke massagetechnieken. Het doel is de doorstroming in het lichaam te stimuleren waardoor iemand ontspant, meer bewust wordt van zijn lichaam en nieuwe energie krijgt.

Stoelmassage op reguliere basis

De stoelmassage kan op vaste basis worden ingezet, eens per week of eens in de twee weken geeft het meeste profijt. Als de stoelmassage op vaste basis wordt ingezet kan er een korting op het uurtarief worden afgesproken.

Evenementen

Stoelmassage is een welkome aanvulling op een (bedrijfs)evenement. Bezoekers en deelnemers maken veelvuldig gebruik van de massages. Ook kan de massage aangeboden worden tijdens vitaliteitsweken, secretaressedag of als extra bedankje aan de medewerkers als er een goed resultaat is behaald.

Fiscaal voordeel

De belastingdienst erkent stoelmassage op de werkplek als arbo-voorziening. Dit betekent dat de stoelmassages onbelast ter beschikking gesteld kunnen worden aan de medewerkers. Er zijn enkele voorwaarden aan verbonden:

Stoelmassage bij bedrijven

  • U hebt als werkgever een arboplan.
  • De stoelmassage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan.
  • De stoelmassage vindt tijdens werktijd plaats.
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
  • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Stoelmassage kan ook opgenomen worden onder de nieuwe werkkostenregeling. Zie voor meer informatie het handboek loonheffingen van de belastingdienst, hoofdstuk 20.

Proefmassage aanvragen

Zelf ervaren? Vraag een gratis proefmassage aan.

 

 

© Sit4it stoelmassage Den Haag, 2015 – foto’s door Reens de Graaf